Днес е един от най-позорните и злокобни дни в българската политика. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Тя посочи, че управляващите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС „погазиха брутално“ Конституцията, законите и правилата.

„Трите партии внесоха извънреден дневен ред, който нито е обсъждан на председателски съвет, нито е одобряван. За десет часа продадоха България няколко пъти и предадоха българския народ няколко пъти“, отбеляза Нинова.

За решението да предоставим БТР-и на Украйна безвъзмездно няма да получим никаква компенсация за тази военна помощ.

Отнемат концесията на пристанището в Росенец без никакъв анализ – колко ще струва това на българския народ, на българската икономика, на българските домакинства и т.н.

Ще продадат и децата ви в края на днешния работен ден, защото Законът за домашното насилие, скрит зад добрите намерения в подкрепа за жени и деца, жертви на насилие, всъщност представлява продажба на душите на българските деца, допълни председателят на БСП.

По думите ѝ пък със Закона за съдебната власт „си пренаредиха правилата за овладяване на новия Висш съдебен съвет“.

„Гледайте и мислете, когато след време отново трябва да се гласува“, призова Нинова българските граждани.

По темата с Росенец Нинова сподели, че не е чула нищо да се говори за оценка на въздействието върху екологията, икономиката и цените.

Българските евроатлантици, които сами си залепиха този етикет, съсипват европейските ценности и европейските интереси.

Точно те отдалечават най-много България от Европа и усилват евроскептицизма сред хората. Паралелната държава се завърна с 200, както казваше Борисов, завърши Нинова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук