Повикаха малко 60 човека и си тръгнаха. След този брифинг може и да ми я поискат, но до този момент никой не го е направил. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод днешния протест с искане за оставката й пред сградата на партията на "Позитано" 20. 

"Тези хора не представляват никого освен себе си. Те не могат да ми искат оставката, защото не са ме избрали. Те работиха срещу прекия избор. За мен е важно мнението на онези близо 80%, които ме избраха. Ние с тях се явихме на най-справедливото и демократично състезание и те го загубиха катастрофално. Жалко, че за втора година не могат да приемат тази загуба", каза тя. 

Според нея на протеста са били 60 човека, организирани и предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева и това показвало точно силата на опозицията.

Нинова с няколко точки обяви как БСП ще подкрепи Слави ВИДЕО

"Бихме искали да финализираме преговорите с ИТН с едно двустранно споразумение. Колкото и да реагира някой невярващо, всички решения на БСП се взимат от Национален съвет", допълни лидерът на БСП . 

"Никога не сме се възприемали за статукво на модела на ГЕРБ. Имаме сериозни аргументи, били сте свидетели на битките ни срещу този модел. Трите партии нямат мнозинство и им трябва подкрепа. Готови сме да им дадем подкрепа при тези наши приоритети и правомощията, които получихме. Трябва да знаем персоналния състав на кабинета, за да вземем финално решение", каза още Нинова. 

"Оценка на човек, който дължи цялата си политическа кариера на БСП, няма да давам. Трябва да седнем и да разговаряме, за да видим какво ще прави това правителство на промяната. Кой, как от другите партии се държи, си е негова работа. Ако наистина има воля за промяна и трябва да се съберем 4-те партии, нека го направим сериозно. Пиар на гърба на други партии е контрапродуктивно", допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!