Сега трябват конкретни и работещи  решения, а не лозунги и клишета. Следващият парламент и правителство ще бъдат подложени на двойна преса - отвътре и отвън.  Отвътре заради растящите цени, срив на предприятия и невъзможност хората да си платят сметките. 

Отвън - да се пусне Република Северна Македония на всяка цена в ЕС  и да се даде зелена светлина за навлизане на джендър идеологията и свободата всеки да си самоопределя пола. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

За тази отвътре - трябват политици с конкретни решения, за тази отвън - държавници със силен характер и смелост да защитим националния интерес, Конституцията  и българските традиции. 

Отговорите на тези въпроси от кандидатите за НС би трябвало да бъдат ориентир за избора на  българските граждани, а не клишета, лозунги и пиарски акции. Някои партийни лидери отсега редят кабинети, инженерстват извън своите партии, раздават постове. Да не бързат. Преди това да заявят позициите си. 
 
Ето нашите: 
1. В помощ на семействата и българския бизнес  
 
- намаляване ДДС на основни храни от 20 на 9%      
 
- намаляване ДДС на енергоносителите от 20 на 9%                                                
 
- свръхпечалбите на производители и търговци на ток се преразпределят справедливо на семействата и предприятията, благодарение на които са натрупани                                    
 
- на енергийно  бедни семейства се осигуряват по 200 киловатчаса безплатно от държавата            
 
- драконовски мерки против спекулата и всеки, който използва ситуацията, за да трупа милиони за сметка на изнемогващия народ, да си получи наказанието           
 
2. По отношение на външния натиск                        
 
- РС Македония не може да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес, история и внушавайки омраза и дискриминация спрямо хора с българско самосъзнание                           
 
- Борба срещу насилието над жени - да е с всички средства, но джендър идеология и политики срещу семейните ценности - не. Това противоречи на българската Конституция, на българската народопсихология и българските традиции.