Соцлидерът Корнелия Нинова отрече манипулациите на Реформаторите и останалите политически опоненти, които атакуваха социалистите, че развързали предизборната торба с обещания за милиарди. От РБ пък дори се похвалиха, че изчислили колко ще струват мерките на БСП - 14 милиарда.
"Всичко ще бъде разписано с конкретни стъпки. Програмата ни не струва 14 млрд., а 1,9 млрд. лв. годишно, разписани по мерки и пера", отхвърли обвиненията Корнелия Нинова.

Тя твърдо заяви, че БСП няма да промени заявките си за данъчната политика по време на предизборната кампания и платформата си остава, такава, каквато е приета на конгреса през уикенда - 10% данък за доходи до 10 хил. лв., а над тази граница 20% облагане плюс семейно подоходно облагане с 50 лв. отстъпка на дете на работещи родители.

В коментар на проблема с машинното гласуване соцлидерът призна, че има опасения дали краткото време до вота е достатъчно, за да бъде гарантирано то по всички правила с проверка на машините, тяхното лицензиране и тестване на софтуера."Просто няма да има време за всичко това и се поражда съмнение за резултата от изборите".

Соцлидерът гарантира още, че БСП не е променяла позицията си срещу търговското споразумение СЕТА и против него ще гласуват и нейните евродепутати. "Това споразумение вреди на българската икономика и отнема от суверенитета ни като държава", категорична е Нинова.