"Оценката ни за контитуцията няма нужда от промяна. Не знам от къде идва този изкуствено създаден проблем, но предлагам да препотвърдим отношението си към българсската конституция". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на национален съвет на левицата.
"НС избра правителство, което утвърди приоритетите си. Кабинетът "Борисов 2" беше избран със 136 гласа "за" и 97 "против", а "Борисов 3" със 133 гласа "за" и 100 "против". Тези числа показват, че въпреки оставките и печеленето на изборите, подкрепата за ГЕРБ намалява", заяви Нинова.

"Политическото семейство на ГЕРБ ни определиха като популистка партия и призоваха да не ни допускат във властта. Заставането ни срещу СЕТА бе посочено като антиевропейско. Днес ГЕРБ официално работят с националистически партии и европейската народна партия приемат това. За тях не са важни ценностите, а само властта. ГЕРБи ОП се отказаха от предизборното си обещание. Няма друго правителство, което за по-малко от месец да е променило вота на гражданите. ОП се отказаха от намерението си минималната пенсия да стане 300 лв, с коеот излъгаха над 2 милиона души", допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Гледайте НА ЖИВО ТУК!