Започна срещата между част от лидерите на парламентарно представените партии, организирана от БСП. На разговор с Корнелия Нинова дойдоха Бойко Борисов, Стефан Янев и Мустафа Карадайъ.

„Президентът Радев връчи на БСП мандат за създаване на правителство. В трудни моменти винаги сме търсели диалог. Държавата е в политическа криза, но и икономическа. Нашето желание е да говорим как преодолявайки политическата криза, ще решим и другите кризи.“

„Правим го с ясното съзнание, че сме различни идеологически, но пред нас стоят по-важни въпроси. Именно водени от това желание отправихме покана към всички“, каза тя.

Изненадани сме, че ги няма лидерите на ДБ и ПП. Готвейки се на тази лидерска среща и направихме сериозен анализ на програмите на партиите. Извеждаме напред 4 въпроса, които съществуват във всички програми, във всички партии. Търсихме това, което може да ни обедини, а не да ни разединява.

Това са законите по Плана за възстановяване и устойчивост, Бюджет 2023, влизане в Шенген и съдебна реформа“, изброи тя.

Според нея всички са единодушни, че е важно да има бюджет за следващата година.

„Колегите, които сега отсъстват, явно са само на думи. Явно липсва воля. Днес пред нас стоят тези поне 4 важни въпроса“, добави тя.

Ще завърша с призив, че ако има желание, ще се намери начин, ако няма, ще се намери причина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук