С кворум от 661 делегати бе открито петото заседание на 49-тия конгрес, предаде репортер на БЛИЦ. Заседанието започна с химна на България, този на Европейския съюз и на Социалистическия интернационал.

„Другарки и другари делегати, уважаеми дами и господа и драги гости, днешното заседание на 49-тия конгрес се свиква по решение на Националния съвет на БСП на основание чл. 31, ал. 3 от Устава на БСП. От избраните 780 делегати на конгреса до момента са се регистрирали 661“, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова и уточни, че има необходимото мнозинство.
 

„Обявявам заседанието на 49-тия конгрес на партията за открито. Предстои делегатите да утвърдят своя дневен ред и да изберат работни органи на конгреса", посочи тя. 


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Петата сесия на конгреса бе насрочена от Националния съвет на партията на 28 юни по искане на Корнелия Нинова. Проектът на дневен ред предвижда политически доклад за евровота и задачите пред БСП, решение за констатиране на оставката на председателя на партията Корнелия Нинова и за стартиране на пряк избор за лидерското място.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!