Корнелия Нинова излезе с позиция във връзка със субсидията на БСП. Тя получи и отговора на правосъдния министър след нейно питане.. Ето позицията на Нинова:

Скъпи социалисти, лъжат ви. Некадърни самозванци начело на партията продължават да оправдават собственото си безсилие с мен.

Пред Националния съвет и в множество интервюта Гуцанов, Зафиров и Вигенин заявяват, че спирам получаването на субсидия, че така блокирам партията и заради мен тя не може да функционира нормално. Слушах ги веднъж, два пъти, три пъти. Мълчах, за да няма публични скандали, но те продължават и минаха всички граници. Никога не бих си позволила с каквото и да е действие или бездействие да навредя на БСП.

Ето защо на 15.08. запитах официално министъра на правосъдието оставена ли е БСП без субсидия и защо? Оказа се, че субсидията си стои, но никой не я е потърсил. Прочетете приложения по-долу официален писмен отговор и си дайте сметка какви безхаберници са временните, начело на партията.

Отговорът гласи: „БСП не е получила субсидия, защото новото ръководство не е подало заявление до 15.08 в министерството. От 15.06. до 15.08, два месеца след оставката ми, не са си мръднали пръста, а лъжат, че Корнелия е виновна и партията изнемогва без субсидия. Момчета, хабер си нямате как се управлява партия. Обърнахте я на бакалия. Жалко, че това става за сметка на БСП и хилядите честни и искрени идеалисти социалисти.