Днешната позиция на ДПС - за оставка на Бойко Борисов, оставка на Румен Радев и експертен кабинет между ГЕРБ и БСП, е твърде интересна. Това коментира тази вечер в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова, предаде БТА.

Според нея това не е приемливо за БСП.

"Четири години отказваме голяма коалиция по много причини - и политически, и морални. На финала на това управление, когато то си отива, и на този модел на управление, срещу който се борим четири години, няма как да станем част от това. Не желаем в последните пет месеца от мандата БСП да влиза във властта през задния вход.

Ще влезем през парадния, когато дойдат парламентарните избори и хората ни изберат. Разбира се, оставката на Румен Радев, поставена така от трибуната, за нас е изненада. За пръв път чуваме такова нещо от колегите от ДПС", каза Нинова.

Председателят на БСП коментира и внесените от ГЕРБ в деловодството на парламента проект на нова Конституция и проект на решение за свикване на Велико народно събрание, след като са били събрани 127 подписа на народни представители.

По думите на Нинова това е "обречена работа, защото 160 подписа няма да се съберат". Парламентарната група на "БСП за България" няма да осигури нито един подпис.

"Ще загубим пет месеца време. На тях им е необходимо това време. Това е печелене на политическо време, за да останат още някой-друг месец във властта. Това е изключително вредно за държавата.

Проектът на Конституция е посегателство срещу правовата, социалната и демократичната държава. Посегнаха на преамбюла, където са основните човешки ценности. Освен че печелят време, по същество това е и опит за узаконяване на авторитарната власт", каза Нинова.