Червената депутатка Нона Йотова скочи остро срещу вчерашния саботаж, станал в софийското метро. БЛИЦ припомня, че в първия ден от новата седмица се разбра, че трима протестъри са спрели подземната железница

Малко след това, първо медията ни съобщи, че един от виновните за ужаса е приближеният до Татяна Дончева бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов.

От самото началото на протестите БСП се обяви в подкрепа на хората, излезели в центъра на София, за да искат оставката на кабинета „Борисов 3“ и главния прокурор Иван Гешев. Те получиха и подкрепа от президента Румен Радев, който бе издигнат за държавен глава именно от БСП.

Но оказа се, че в червените редици има разцепление, защото депутатката от БСП Нона Йотова остро скастри саботажа на бившия депутат в столичното метро.

„Да се спре токът в метрото не е мирна форма на протест.

Хората в тъмното не знаят какво се е случило.

Възможността да настъпи паника е огромна.

Има болни хора, хора, чиято психика в такъв момент може да не издържи. Тези хора не знаят, че токът е спрян заради протест. Всичко може да ти мине през главата“, написа Йотова в личния си фейсбук профил.

„Категорично не приемам, че може да се протестира, без да се уведомят хората. 

Тези по кръстовищата знаят, че е заради протеста. В метрото е абсолютно недопустимо“, отсече Йотова.

Във връзка с думите на червената депутатка, БЛИЦ припомня, че вчера шепа протестиращи блокираха ключови столична кръстовища.


В същото време на триъгълника на властта в София за тринадесета поредна вечер се събраха протестиращи. За разлика от другите дни към този час протестът е доста рехав.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!