Бившият правосъден министър Христо Иванов ще прави коалиция със "Зелените", след като срещу регистрацията на "Да, България" бяха подадени жалби в Софийския градски съд. Оказва се обаче, че той ще се обединява с друг служител на Иво Прокопиев, известен в гилдията като Владо Компенсаторката, съобщава Канал 3.
Партия " Зелените" се оглавява от Владислав Панев, който е дългогодишен журналист на "Икономедиа", съобщава в социалната мрежа журналистът Явор Дачков. 

"Известен е с прякора Владо Компенсаторката, защото в годините на първоначално натрупване на капитала се беше запасил с компенсаторки:) Подобно на Прокопиев, който знаеше от Лидия Шулева, че предстои да се разреши плащане на приватизационни сделки за големи дружества с компенсаторки. След като новината стигна и до масовата публика (с порядъчно закъснение) момчетата от кръга "Капитал" рязко забогатяха защото цените на въпросните инструменти скочиха в пъти. Явно днес е дошъл моментът да стават политици.

Панев е чест автор на "Дневник", приятел с повечето от кръга на Прокопиев. Още повече се осветлява влиянето на Прокопиев върху "Да, България" - вече е мандатоносител, освен и таен спонсор", допълва Дачков.

Христо Иванов, който напълни партията с кадри на Иво Прокопиев, сред които и дясната ръка на разградския бизнесмен Юри Катанов, използва жалбите в съда за безмилостен пиар. Още вчера Канал 3 съобщи, че може да става въпрос и за умишлен сценарий, при който партията на Иванов не получава регистрация, обединява се с друга, която вече има регистрация, но няколко дни вдига пушилка в медиите, че "задкулисието" е попречило. Обвързването със "Зелените" и поредният служител на Прокопиев са потвърждение на тезата, че това е умишлено създадена ситуация.

Зад "Да, България" и "Зелените", които ще участват на изборите като "Движение Да, България" обвиненият от прокуратурата Иво Прокопиев ще търси вход в Народното събрание. Преди това негов аватар беше Реформаторският блок, но партиите в него бързо разбраха, че олигархът ги използва и се разграничиха от него.