Протестърската секта "ДАЙ България" се саморазобличи. Нейни прислужници започнаха да събират подписи на пет места в София, като най-знаковото е Бизнес парка, за който в медиите се твърди, че е свързан с обвиняемия бос на кафяви медии Иво Прокопиев.
Със зле режисиран медиен сценарий, "ДАЙ България" се опита да вдигне шум около спънатата й регистрация за явяване на изборите. БЛИЦ разкри постановката още вчера (виж подробности в Още по темата).

"Мафията ни спира! Мафията ни спира", бръщолевеха Христо Иванов и съратничката му Антоанета Цонева от "Протестна мрежа".

Цонева буквално си направи сепуко, като обяви в ефира на Нова телевизия, че "жалбите срещу регистрацията са подадени по пощата. Пликовете са написани с един и същ почерк, а твърденията вътре са смешни".

Изниква въпроса - откъде Цонева е получила информация за съдържанието на пликовете и почерка, с който са написани жалбите. Да не би да ги е писала тя или някоя нейна стринка? 

Ако това не е вярно, излиза, че пликовете са й предоставени от Софийския градски съд, който се председателства от Калоян Топалов и шуро-бадженашкия му кръг. Медията ни от месеци разкрива, че "Агнешките главички" са превзели не само СГС, но и СРС и ВКС на приятеля им Лозан Панов.

Крайно време е ВСС да провери как точно пликовете с жалби срещу "ДАЙ България" са се озовали на разположение на протестърката Антоанета Цонева.

"Надяваме се този скандал да ни помогне. Има някой, който иска в парламента да няма хора, които не могат да бъдат контролирани", каза по Нова някой си Мирчев от "ДАЙ България". А Цонева го допълни: "Няма как да ни спрат. Енергията ни е голяма. Хората искат да се борим срещу корупцията".

Изкуствено раздуханият скандал със сигурност ще помогне на сектата на Христо Иванов да увеличи изборния си резултат. Към момента социолозите дават 0.7% електорална подкрепа за "ДАЙ България", но при новата ситуация и особено с коалицията със "Зелените" на Прокопиев, тя може да достигне до 0.007%.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!