Николай Нанков ще бъде един от стълбовете в МРРБ, ако приеме възможността да остане. Няма окончателно решение по въпроса. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова в отговор на въпрос ще остане ли бившият министър Николай Нанков част от екипа на МРРБ в сутрешния блок на БНТ.
 
„Хора, които са натрупали знания и опит, като Николай Нанков, трябва да бъдат включени в работата. Бих се радвала, за мен ще бъде ценно да използвам знанията и опита му“, посочи тя.
 
„Не трябва да влизаме в детайли дали трябва да работи- ще бъде полезен за министерството“, коментира Петя Аврамова. „Ще има приемственост в политиката на МРРБ. Заварвам добре подготвен екип“, заяви министърът.
 
„Основното е да продължим политиката за нови магистрални пътища, за ремонт и рехабилитация на пътища“, посочи Аврамова и допълни, че ще продължи и ускорената работа по водната реформа. „Ще продължим работата за успешното въвеждане на тол системата и електронното събиране на такси“, каза още тя.

„Контролът ще бъде върху всички изпълнявани проекти, действащи и бъдещи. Инвеститорският контрол по изпълнението на проектите трябва да бъде завишен“, заяви тя. Петя Аврамова обясни, че ще продължи ускорената работа по реализиране на автомагистралите. Тя обърна внимание на значението на завършването на АМ „Хемус“. „Участъкът е важен за Северна България. Когато говорим за развитие на регионите, трябва да го изпълним със съдържание“, коментира министърът. Като важни проекти Петя Аврамова изброи АМ „Струма“, пътя Видин-Ботевград, магистралата от Русе до Велико Търново, както и АМ „Черно море“.