Основните ни приоритети сега да работим за новата предизборна платформа за столичен кмет и районни кметове, както и да мислим в посока евентуална бъдеща коалиционна формула за явяване на избори. Това каза в „Офанзива” новоизбраният председател на БСП - София Иван Таков.

„Тепърва ще започнем да мислим за по-различни формули за издигането на кандидатура”, обясни той.

Той беше категоричен, че БСП винаги е била и ще бъде ясна и категорична опозиция на сегашното управление в Градския съвет.

„Показали сме го. Повдигнахме темата за некачествените ремонти в София, за липсата на места в детските градини. Предстои да се гледа бюджетът на Столична община, там имаме коренно различни позиции. Управляващите достигнаха капацитета си на управление”, добави той.
Таков обърна внимание и на проблемите в „Топлофикация”.

„Април месец се очакват задълженията на дружеството да достигнат над 1 милиард лева. Има обективни проблеми. Има разминаване в реалните цени и тези определи от КЕВР за газ. Хипотетично „Топлофикация” може да премине и на работа с мазут, но той е много по-ниско ефективно гориво”, каза още той.
Във връзка с първите 100 дни управление на правителството Иван Таков коментира, че това бяха тежки дни, като всяка криза беше последвана от нова такава.

„БСП е гласът на разума в управлението със своя над 130-годишен опит. Рано е да се каже, дали кабинетът ще задържи мандата си. Надявам се обаче да ускори темповете, с които работи за повишаване на доходите на населението”, каза още той.