До дни Новото време официално ще се присъедини към коалицията СДС - ДСБ. Това стана ясно след среща на предизборния щаб на коалицията с Емил Кошлуков. Между политическите формации няма принципни различия и са готови да си сътрудничат както в предстоящите избори, така и в една дълга перспектива до бъдещите президентски и местни избори, включително и в едно дясноцентриско управление на страната.
"Да, смятам, че Новото време може да се присъедини към коалицията СДС-ДСБ", каза Кошлуков. Той допълни, че не участва в преговорите между трите партии, защото е в Къщата на Биг брадър. От страна на "Новото време" участва ръководството на партията.
Разговорите между политическите сили ще продължат, за да се уточни например разположението на общите листи. Кошлуков уточни, че това зависи от електоралната сила на партията и е въпрос на разговори.  
Според Кошлуков, БНД няма място в дясната коалиция. СДС също е против заради участието на БНД -депутатите в правителството на тройната коалиция. Новото време също бе участник с правителството на НДСВ, но Кошлуков се разграничи с думите: "Не съм избирал Станишев за премиер"
Емил Кошлуков каза пред журналистите, че днес е получено дарение от страна на депутатите в НС на СДС и ДСБ и призова всички да подкрепят каузата на риалити формата „Биг Брадър”. /БЛИЦ