Силен човек от "Продължаваме промяната" коментира обединението им с "Демократична България. 

Нашето обединение се явява, за да спечели тези избори, за да предложи на България мнозинство и правителство и да превърне толкова закъснелите реформите в реалност. Това коментира в ефира на NOVA народният представител от "Продължаваме промяната" (ПП) Даниел Лорер.

Той добави, че обединението между ПП и ДБ "ще зареди хората с надежда".

Ако нещо сме доказали в политиката, то това е, че не ни е страх от нищо, що се касае за доброто на България и хората. Сборът от двете формации ще даде много повече, отколкото поотделно, каза още Лорер.

Обясни, че за целта ще бъде разработена обща програма за визията на България. Уточни още, че обединението ще трябва да има общи листи и общи органи за вземането на решения.

Даниел Лорер не отговори дали отлъченият от БСП независим депутат Явор Божанков ще се включи в новия проект, но го похвали, че е "изразител на всичко това, което БСП не успя да направи".

Депутатът категорично заяви, че ПП не се е облагодетелствала по никакъв начин покрай изпращането на военна помощ за Украйна, каквото обвинение отправи вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Облагодетелствала се е единствено българската оръжейна индустрия, където работят българи и произвеждат продукция за износ, посочи Лорер.

По темата с отношенията със Северна Македония Даниел Лорер коментира, че е важно българите там да бъдат уважавани и да бъдат вписани в Конституцията на страната.

По случая с пребития в Охрид Християн Пендиков Лорер каза, че той не е български гражданин, а македонски, и че един от биячите му е бил българин, но за него "нищо не се говори".

,,Нашият призив е напрежението да намалее и да започне да работи дипломацията'', добави той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук