Емил Димитров - Ревизоро е номинацията на патриотите за  нов министър на екологията, който ще заеме поста на Нено Димов. Това стана ясно след  заседанието на Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в МС. 

Самият съвет продължи близо 2 часа. След него кратко изявление направиха само патриотите, чиято номинация е Ревизоро.

Единственото, което вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че са предложили Емил Димитров за поста на министър, но не пожела да коментира как е приел Бойко Борисов тази номинация и доколко е консенсусна. 

Каракачанов  повтори тяхната позиция, че Нено Димов бил изкупителна жертва за всички грешки в миналото в сектора. Той изтъкна, че министърът само утвърждава графиците от ВиК дружествата, които пък не били под шапката на МОСВ. Само за месец загубите на вода от стената на язовир "Студена" до мрежата в Перник са 1 млн кубика, а за 1 година - 12 млн кубика вода.

Ревизоро ще има основната задача да направи тотални проверки и ревизии на цялата система,  не само в Перник, но и в други градове, за да не се повтори ситуацията в миньорския град.

Новият министър трябва да бъде гласуван в сряда или четвъртък от НС, поясни Каракачанов.

След това лидерът на НФСБ Валери Симеонов лаконично заяви, че това е бил "неприятен" коалиционен съвет и попита журналистите дали трябва да се обади на тел. 112, за да си тръгне.

На въпроса стабилна ли е коалицията, след твърдението им, че Нено Димов е жертва, Симеонов отговори: "След този непроиятен коалициоенен съвет. Не мога да ви отговоря. Категорично не е добре". Той не пожела да коментира дали има и риск за управлението.

Рокадите в кабинета се наложиха след като предшественикът на Ревизоро - Нено Димов бе арестуван и срещу него бе повдигнато обвинение за умишлено безстопанственост заради водната криза в Перник. Тъй като Димов бе от квотата на ВМРО, именно воевидите направиха предложението и за Ревизоро. 

В последните дни патриотите обсъждаха няколко имена, сред които съпредседателят на ПГ на ОП в парламента и шеф на регионалната комисия Искрен Веселинов, както и на зам. - екоминистърът Николай Кънчев.

Дори се заговори, че патриотите ще отидат с поне две имена, които да представят на Борисов в МС. В крайна сметка на премиера е било предложено само едно име - това на Ревизоро.

Преди да отидат при Борисов обаче, от ВМРО трябваше да съгласуват номинацията и с партньорите си от НСФБ в малката патриотичина коалиция.Разговорите се провеждаха до късно вечерта в понделник.

Днес обаче не стана ясно дали Симеонов е имал някакви обструкции към идеята Ревизоро да оглави МОСВ, предвид предишни несъгласия с него по редица законови поправки.