"Това, което направихте днес в българския парламент е дъното на българския парламентаризъм. Не може ли да не се обиждате и да не се биете? Законът и кулминацията са най-ярък пример за 3 неща - власт и пари са срастнали в едно, власт и интереси, бизнес прослойката, която си купува политици и това не е грешка, а модел. Това не са грешки, а модела на прехода." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на НС, заради скандалите, които бушуват в парламента по време на днешното обсъждане на Закона за приватизацията. 

Припомняме, че по-рано днес Валентин Касабов от НФСБ избута грубо лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след остра словесна схватка. 

"Корупцията промени хората и вече е заложена в правилата от политическата класа и икономическите интереси, за да не могат да бъдат наказани. С този закон дадохте пример, че всички антикорупционни закони не могат да хванат в корупция нито политик, нито бизнесмен, които са си написали закон, който ги защитава", допълни Нинова. 

"Ние може да се скараме и да се сбием, но сме истински. Политика се прави, когато кажеш това, което мислиш. При нас няма такава строева подготовка, не ни командва майката партия, защото цари демокрация. Били сме подкрепили олигархията открито, а вие се скрихте подмолно и това е отвратителното нещо, което прави вашето управление. Ние, за разлика от вас, не сме убивали. Стотици изчезнали хора, изкарани от домовете си и убити. Не сме фалирали държавата, за разлика от вас", отвърнаха Юлиан Ангелов и Йордан Апостолов от Обединени патриоти.