Партията е изолирана и се държи арогантно, смята политологът

Има реална заплаха ДПС да остане извън управлението при следващия мандат, смята политологът Огнян Минчев.

Ахмед Доган може след следващите избори да бъде  извън структурите на държавната власт, макар ДПС има силни позиции в общинската и съдебната власт, заяви Минчев, който е директор на Института за регионални и международни изследвания в предаването „Неделя 150” по БНР.
Ахмед Доган се страхува най-много от вътрешни конфликти и заговори в партията, както и от ефекта от изолацията, която би го извадила от управление.  Няма невинни в структурата на този тип олигархично управление, коментира Минчев. Според него  ДПС системно злоупотребява с власт и се държи по безобразен и арогантен начин непрекснато. Партията беше създадена като правозащитно движение и успехи в тази посока бяха постигнати в началото на 90-те години. Авторитаризмът в услуга на изключително алчния и тоталитарен апарат на ДПС обаче доведоха дотам, че толерантността към партията е равна на нула в момента, посочи още той.  Това е причината ДПС  да се намира в състояние на изолация, смята Минчев. Така, както Симеон Сакскобургготски има за цел да стои колкото се може по-дълго във властта заради имотите си, ДПС иска да стои на власт, ако не, за да експанзира с националния ни ресурс, то поне да пази постигнатото в предишните два мандата, мотивира се той.

Реакциите на Георги Първанов и Сергей Станишев след самоубийството на Ахмед Емин, Минчев нарече „ на замазване с цел изкарване на мандата”. Реакцията на Бойко Борисов няма да коментирам, заяви той като мотивът му беше, че думите на неформалния лидер на ГЕРБ са били крайно несериозни. /БЛИЦ^^^^^^