Заместник – кмета на Пещера Атанас Стоилов е бил освободен тази сутрин, научи БЛИЦ.
Заповедта е издадена от кмета на Пещера Стелиян Варсанов /ГЕРБ/ във връзка с медийните изяви на заместника му. Стоилов е лидер на “Атака” в града, заместник-кметския му пост е част от предизборното споразумение между ГЕРБ и партията на Волен Сидеров.
Атанас Стоилов обяви преди дни, че джипът на Петърнейчев е бил ремонтиран непосредствено след убийството на двете сестри Белнейски и е вероятно семейството да има връзка с жестокото престъпление. Освен това той предостави и видеозапис, в който се виждат две момичета, за които се предполагаше, че са Росица и Христина Белнейски и са заснети два дни преди телата им да бъдат открити.
По-рано пък областният управител Георги Петърнейчев обяви, че ще заведе дело за клевета срещу Атанас Стоилов. Той заяви, че това е груба манипулация с цел да се провокира негативното настроение на обществото. Според него с изявленията си Стоилов прави опит да попречи на следствието.
В Пещера се коментира, че Петърнейчев отдавна чака сгоден случай да осъди сегашния зам.- кмет. Враждата между двамата датира от години, а основната причина е филм, изготвен от Стоилов. На него се показва как през 2003 година роми от Пещера получават пари, за да гласуват за Петърнейчев. Филмът дори получи награда на фестивал за любителско кино.
Атанас Стоилов е известен с прякора Пирата, защото преди години се е занимавал с продажба на видеокасети. Негова е инициативата да бъде изграден паметник на сестрите Белнейски в местността Грамадите. /БЛИЦ