Убеден съм, че каквото и да се направи от тук нататък, трябва да се върнем към основите - какво ще прави едно правителство. Това заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"В последните две години нашата визия е, че на страната ни й е необходимо едно програмно - експертно правителство, което да направи реформите, които политическите партии не направиха през последните 10 години", добави той.
 

Този парламент според него не разполага с политици, които да водят смислен дебат. "Имаме формации, които за пръв път влизат в парламента, но повече от 5 години са на сцената пред обществото", каза Аталай.

По думите му не зависи от ДПС дали служебното правителство ще остане на власт или не. "Служебното правителство в този си вид има много пропуски", смята той.

"Експертното правителство би имало кратка програма с няколко точки в определен срок от време. Някоя формация, особено ДБ, досега да е представила такава програма? Те са на принципа - изберете ни, пък ние ще решим какво да правим", коментира Аталай.

"Направихме кратък разговор в партията за актуализацията на бюджета. Ние сме принципи и смятаме, че едно служебно правителство няма мандат да иска подобна промяна. Това няма как да се случи, при положение, че експертите ни отчитат, че имаме достатъчно средства", смята той.

По думите му служебно правителство няма правово основание да иска изменение в бюджета.