Приключиха консултациите между представителите на формацията на Станислав Трифонов "Има такъв народ" и президента Румен Радев. 

"Хубаво е политическите партии, като кажат нещо преди избори, да го спазват и след тях. В коалиция с партии от статуквото няма да влезем. Ако може да се стигне до кабинет, ще е с другите две партии от протеста. Предварително няма да говорим какво ще се случи", заяви Йорданов на излизане от президентството. 

"Всяка политическа партия, отишла в НС, трябва да е наясно с отговорностите, които носи. Ще завърша с това, че ние ще направим обещаното от преди изборите", каза той. 


БЛИЦ припомня, че малко след 10 часа на "Дондуков" 2 пристигнаха депутатите Тошко Йорданов, Филип Станев и Виктория Василева за разговор с държавния глава. 

Въпреки че Радев им зададе конкретни въпроси дали имат намерение да предложат правителство, ако ГЕРБ-СДС не го направят, Йорданов отвърна, че партията ще върви по стъпките в Конституцията, с което не разбули мистерията около намеренията на Слави Трифонов. 


БЛИЦ припомня, че първи в понеделник при президента пристигнаха от партия ГЕРБ. Румен Радев коментира съставянето на ново правителство с Десислава Атанасова, Даниел Митев и Томислав Дочнев. 

След консултациите обаче вицепремиерът в оставка сюрпризира, че има шанс ГЕРБ все пак да не внесат идеята си за правителство за гласуване в парламента

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!