Христо Петров, известен с псевдонима Хазарта, изрече лъжи и клевети за „Възраждане” и нейния председател Костадин Костадинов в ефира на bTV. Не ни е известно от къде произлиза псевдонимът на Христо Хазарта, но ако се налага да направим асоциация, съдейки по поведението му, то навярно това е от способността му да си служи умело с лъжи и клевети. Това се казва в позиция на „Възраждане”, цитирана от Стандарт нюз бг. 

Ето какво още гласи тя:

Законопроектът за повече българска музика по БНТ и БНР  е изготвен вследствие от работата на няколко работни групи, включващи представители на музикалния бранш, на Българско национално радио и Българска национална телевизия.

Процентите българска музика, за които  претендира законопроектът в ефира на двете национални медии, е съгласуван с тях.

В тази връзка твърдението на Христо Хазарта, че  ще изпаднем в смешната ситуация, въвеждайки квоти, да намалим процента българска музика по БНТ, е лъжа.

Тази лъжа  цели да внуши това, че законът би нанесъл вреда и от него няма полза. Подобни внушения от страна на управляващите показват липсата на желание да поемат политическата отговорност и да разрешат съществуващи проблеми.

Както се вижда от самото интервю, народният представител от „Продължаваме промяната“ изказва лично мнение, което обаче не би могло да е компетентно, тъй като в самия ефир на бТВ в предаването, в което участва Христо Хазарта, показва, че не знае какъв процент българска музика се излъчва в БНТ и БНР.

Обидните думи, които отправя към други музикални изпълнители, свои колеги, които са застанали зад този законопроект, показва не само липсата на колегиалност, но и на уважение.

Възмутително е презрението, което Христо Хазарта съвсем явно заявява към музикалния труд, отдаденост и принос на изпълнители, творили преди да го има него на музикалната сцена  и сигурни сме ще продължават да творят и след като той слезе от нея.

Неуважението към другите, което демонстрира човекът, който твърди, че е с най-много избиратели в страната, е не само възмутително, но и страшно също толкова, колкото и фактът,  че същият си служи с лъжи.

За разлика от Народните представители на „Продължаваме промяната“, „Възраждане“ подкрепя българските изпълнители и заявява категорична политическа воля и отговорност да представи и защитава техните искания в българското Народно събрание, от което е част.

По отношение на твърдението за закупената къща от страна на председателя на „Възраждане“ с партийната субсидия, то за пореден път беше опровергано на 3 юни 2022 г. (петък) в ефира на БТВ в предаването „Тази сутрин“, в която гостува д-р Костадин Костадинов.

       В  него беше представено постановление на Окръжна прокуратура Варна: В него се казва:

„След анализ на събраните гласни и писмени доказатества и изготвената съдебно-счетоводна експертиза, не е установено присвояване на суми от държавната субсидия, отпуснати от ПП „Възраждане“ от страна на председателя ѝ или друг орган на управление на партията.

Всички преведени от страна на Министерство на финансите суми по дължащата се по силата на чл.25 от Закона за политическите партии субсидия на ПП „Възраждане“, са били разходвани във връзка с пряката дейност на партията и изповядваните от нея принципи.

Всеки разход е документално доказан и отчетен пред Сметната палата, съобразно чл.34 от Закона за  политическите партии.

От своя страна последната също не е констатирала нарушения на разходването на субсидията“.

Твърдението за наличие на руски средства в сметките на „Възраждане“ също е невярно и само преди месец друг новинарски сайт беше установил този факт  и го беше оповестил публично.

„Възраждане“ е българска партия и инструмент за всички хора в България, които не са доволни от прехода, да си върнат управлението на държавата и да живеят по-добре в нея.

Що се отнася до другата лъжа на  Христо Хазарта относно партийната принадлежност на Председателя на „Възраждане“ ще отбележим, че д-р Костадин Костадинов е  бил член на точно две партии - ВМРО-БНД (1997-2012), на която е бил заместник-председател, и на "Възраждане" (от 2014 г. до днес), на която е председател.

Това да кажеш, че д-р Костадинов е преминал през много партии, е все едно Христо Хазарта да има дял във фирмите на всичките му колеги, с които твърди предаване, в което участва, че е правил бизнес.

Ние от „Възраждане“ категорично заставаме зад свободата на словото и зад опазването на  личното достойнство.

Копирано от standartnews.com