Минавал съм тест за лоялност, но не и на детектор на лъжата. Нямам проблем да се предложа на детектор на лъжата, но бих искал и Тошко Йорданов да се подложи и да отговори на три конкретни въпроса. Те ще са повече. Това каза отцепилият се от ИТН депутат Иво Атанасов.

"Партията не изпълни по никакъв начин въпросите от референдума. Имаме чл. 4 от устава, в който са посочени целите на партиите. Не се опитахме да изпълним нито една. Кой нарушаваше устава и искаше да се приемат само неговите предложения за назначения. Той лъже, че аз на всяка ПГ съм искал назначавания в администрацията. Той съсипа нещо, което градихме, за две години", допълни той. 

"Отношението към всички хора беше отвратително. Не говоря за г-н Трифонов, защото не съм го виждал от 1 година и ще бъде жалко, ако партията се съсипе и посланията ми не са стигнали до г-н Трифонов", каза още Атанасов. 

Той сподели, че се води от вътрешното си усещане за справедливост. 

"Моята причина да напусна партията е съсипването й от Тошко Йорданов. Всичко се прави на тъмно, има липса на прозрачност, неуважение към хората. Това е моята причина. Дано нашето напускане помогне партията да бъде нормална, защото там имам много приятели и ми е мъчно. Още януари месец можех да напусна, но останах, за да направя всичко възможно да я съхраня. Можех да остана в парламентарната група и да бъда двуличен човек", заключи той. 

"Тошко Йорданов само мен не командваше, защото знаеше, че ще гласувам както за мен е най-правилно", каза Атанасов. 

"С Радостин Василев съм приятел и преди няколко дни се видяхме в едно кафе, сподели, че искал да напусне партията и му казах, че аз го обмислям от много време. Човек, когато казва истината, е спокоен. С другите колеги сме го коментирали през последните 4-5 месеца. Няма да назовавам имена. С повечето от тях съм се чул и им казах, че ще дадем пресконференция и всички знаят какви са мотивите ми. Много от тях казаха: "Иво, и ние сме на това мнение. Тази агония трябва да свърши". 

Атанасов заяви, че доверие в аванс не дава и не би дал безусловна подкрепа на "Продължаваме промяната". 

"Аз с ГЕРБ няма да имам разговори. Провали във финансовата политика може да се дължат на много неща. Ще направим анализите и ще стигнем до своите изводи", каза той.