Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо от Казанлък. Той обсъди резултатите от изборите с кандидатите на ГЕРБ в района.

"Корнелия Нинова толкова се уплаши, че Ваня Григорова ще стане кмет, че не ни иска подкрепата", каза в началото Борисов. "А ние просто казахме да се избира дали да има държавна собственост или държавна сигурност", поясни той.

"Войните не само Русия-Украйна, но и в Близкия изток, това ще доведе до запасяване. БВП на Бъклгария се формира от военна промишленост,  въпреки че има дерогация бензинът и нафтата хвърчат Не знам с какви очи говорят какво ще направят, а защо досега не направиха. Близо 3 години управляват.", възмути се Борисов.

"Забравете за магистрали, забравете за тунели - Промяната забранява такива неща. Сглобката е толкова паянтова. Аз разбирам те да не искат тунел под Шипка, ама да се започне на друго място да се прави. То няма нищо. След изборите ще говоря с партията. Поне да има местна власт, защото стане ли хаосът и в нея, не вижда какво ще бъде", каза Борисов.

"Сглобката - тази грозна дума, те я измислиха, не работи. Аз разбирам те да ни подкрепяха и ние -тях. ППДБ играят с нашите противници", уточни лидерът на ГЕРБ. 

Тази сглобка паянтова, не знам и как ще се стигне до бюджет. Но в края на краищата ние ще гласуваме 69 депутати, само ако има разписано какво ще се случи в градовете. Не може повече да им вярваме, ако го няма разписано", категоричен е Борисов.

Ще говоря след изборите с партията, но след изборите, но поне да имаме местна власт, че без местна власт, ще стане още по-голям хаос", заяви лидерът на ГЕРБ.

На втория тур, ако направим безпринципни сглобки, още следващата седмица ще се разруши голямата сглобка. Те ни поставят ултиматуми. Надявам се навсякъде да бъдем разумни. Аз не виждам в сряда как ще седнем да работим", заяви още Борисов.

С външни всякакви олигархични действия се създаде вълна, като преди 3 години заля цялата страна и сега на тази вълна ѝ идва отлива, като почва от морето, през Стара Загора и до столицата", каза Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук