Мая Манолова има и потенциала, който е набрала и със своето присъствие в омбудсманската институция в последните години, с което тя промени тази институция. И тя може да събере много по-широка подкрепа - отвъд това, което БСП може да направи за нея.

Това пред БНР лидерът на Столичната организация на БСП Калоян Паргов.

,,Актът на номиниране е лично волеизявление на Мая Манолова. След като тя вече е издигната от Инициативен комитет, ние разгледахме възможността да я подкрепим, защото вече няма как ние да я номинираме, защото това вече е направено'', обясни Паргов решението на социалистите в София да подкрепят Манолова в надпреварата за кмет на столицата. 

Той уточни, че Мая Манолова е била една от 18-те кандидатури, които партийните членове на БСП са посочили за потенциални кандидати.

По думите на Паргов Пленумът на БСП на 15 септември не е решаващ, а е работен пленум, който трябва да определи "поредната порция кандидати на левицата за кметове в страната".

,,Считам, че един граждански кандидат има много повече потенциал да привлече избиратели'', коментира лидерът на столичните социалисти.