Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система. Това съобщи в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който взе участие в конференцията “Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа.

"Преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Това не им хареса на управляващите, а сега изведнъж това го слагаме като страшен приоритет.

България трябва да промени данъчната система. Необходимо е да се възстанови 20% данък и да се премахне 10% върху физически лица. Честито българи, честити ви нови данъци. Всичко се плаща, безплатен обяд няма. Наред с това, което ЕНП ще направи, се пригответе да плащате безумни данъци.

Тежко му на следващия финансов министър и на следващия премиер, които трябва да вкарат новите данъчни закони. Това е, мили колеги, това ни очаква. Парите от всички джобове ще излязат. Който работи повече, ще плати повече", посочи той.

Борисов разкритикува политиката на раздаването на пари и предупреди, че се готви отпадането на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане.

Борисов заяви, че Европейската народна партия винаги ще бъде на страната на нашите фермери.

„Украйна беше нападната от Русия и затова ние по посока военна помощ от ГЕРБ сме безкомпромисни. Когато става въпрос обаче да съхраним нашите фирми ние не можем да позволим това да се отразява на нашия пазар.

Нямаме нищо против Украйна, важната е военната помощ. Оценяваме затрудненията на фермерите след недостатъчен дебат. Решени сме новия мандат да наложим преценката да гарантираме конкурентноспособността на българския фермер”, заяви Борисов.

"За мен е изключителна чест да ви посрещна в нашия изключително красив и древен Пловдив. Пловдив е културен, образователен транспортен и туристически център. Именно чрез такива форуми се набелязват конкретните проблеми и даваме решение за развитие на общото ни бъдеще", каза пък кметът Димитров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук