С представената програма ГЕРБ признаха, че патриотизмът е единственият правилен път за България. Основните точки, представени като техни приоритети са залегнали в програмите на НФСБ, АТАКА и ВМРО от години. Това съобщават  от пресцентъра на "Обединени патриоти".
Ние „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ от години бяхме обвинявани в популизъм заради исканията си за евтин ток, минимални пенсии, вързани с официалния праг на бедност и индексиране на всички останали за стаж. Именно ГЕРБ ни набеди, заради борбата ни да върнем достойнството и справедливостта на всеки български гражданин и желанието ни за връщане на справедливостта. Набидха ни  и за индексиране на пенсиите за трудов стаж, трайно повишаване на доходите на населението и адекватно управление в енергетиката. Не се съгласиха с идеите за устойчив икономически растеж чрез намаляване на административния тормоз и данъчни облекчения за бизнеса, издигането на образоватението в национален приоритет и т.н.

По раздели:
Икономика – копиране на идеите от програмата на „Патриотичен фронт“, стр. 2;
Премахване на ДДС за лекарства, храни, учебници – Законопроект на АТАКА отхвърлен от ГЕРБ, БСП и ДПС.
Пенсия – 300 лв. – Законопроект на „Патриотичен фронт“, отхвърлен от ГЕРБ и приоритет на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ от канидидат президентската кампания.

Пенсия – 500лв. Законопроект на АТАКА отхвърлен от ГЕРБ, БСП и ДПС в 42-то НС и 43-то НС.
Проект на решение на АТАКА за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали. Неприет.
Проект на решение на АТАКА за налагане на мораториум  за увеличаване цените на електро и топло-енергията.
Законопроект на АТАКА за минимална работна заплата изчислена въз основната средна минимална работна заплата в ЕС. Отхвърлен от ГЕРБ, БСП и ДПС в 42-то НС. Неприет и в 43-то НС.

Не чухме нито дума за 2-та млрд. за саниране на цена за кв.м. три пъти по – висока от реалната.
Не чухме нито дума за борбата с монополлите и картелите или за позорния Закон за концесиите.
Социална политика – борбата с фалшивите ТЕЛК-ове – Законопроект на „Патриотичен фронт“, приет  - неизпълнен
Обединени патриоти изложиха конкретен план за набаване на пари за пенсии, които сега изтичат във фалшивите пенсии – 1.6 млрд. лв.
Ограничаване на социални помощи за много деца, необразовани и маргинални социални групи – стр. 6 от програмата на „Патриотичен фронт“
Спиране на социалните помощи за родители, ненавършили 18 годишна възраст - Законопроект на АТАКА в 42-то и 43-то НС.
Защита на българския работник пред чуждите работници – Законопроект на АТАКА.
Здравеопазване – демонополизация на здравната каса – стр. 6 програма на „Патриотичен фронт“; Отказ на ГЕРБ за включване на нашето искане в програмата на правителеството – ноември 2014

Законопроект на АТАКА за премахване  на задължителните имунизации за деца.
Образование – мерки за справяне с неграмотността на етносите – стр. 6 на „Патриотичен фронт“; предучилищно образование на етносите – стр7, стр. 12
Законопроект на АТАКА за увеличение заплатата на учителите.
Енергийна независимост – проучвания на енергийните залежи на територията и кваторията на страната – стр. 3
В програмата на ГЕРБ няма нито дума за прекратяване на заробващите договори на ТЕЦ – овете „Марица Изток“ 1 и „Марица Изток“ 3 - Внесен законопроект на „Патриотичен фронт“ - юли 2015г.

Отбрана – Копирана програмата на „Патриотичен фронт“– стр. 14
Внесен законопроект от „Патриотичен фронт“ за военното обучение за задължителна военна служба, внесен 2016 – отхвърлен от ГЕРБ и другите партии.
Проект на решение на АТАКА за разваляне на договора със САЩ за разположените в страната ни американските военни бази. Отхвърлен.
Вътрешни работи – мерки срещу битовата престъпност – стр. 9 от програмата
Ултиматум на „Патриотичен фронт“ от юни 2015г. за полицай във всяко населено място – неизпълнен
Законопроект на АТАКА за недопускане и експулсиране на нелегални имигранти на територията на Република България. Отхвърлен.
Законопроект на АТАКА за неизбежната самоотбрана. Неприет.
Законопроект на АТАКА за доброволните отряди.

Инфраструктура – автентична прогрма на ГЕРБ, некопирана от Патриотичния фронт. Поздравления!
Правосъдие – „Корупция по високите етажи  на властта – стр. 11 от програмата на „Патриотичен фронт“
Законопроект на АТАКА за премахване на частните съдебни изпълнители
Ние „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ истински се радваме на новите последователи на нашата програма и пожелаваме общ успех в борбата за бъдещето на България. Но подчертаваме, че оригиналът е един – „Обединени патриоти“.
Да живее България!