Утре ще знаем името на българския еврокомисар. Това каза министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година Лиляна Павлова, предаде „Фокус“.
„Правителството осъзнава важността на Председателството и това да направим добра подготовка“, коментира Павлова по повод председателството на Съвета на ЕС през 2018 година. 

„За нас е важно срещите да бъдат подготвени като осигурим сигурност и комфорт“, посочи министърът и уточни, че в България ще бъдат проведени над 300 срещи, на различно ниво. „За мен ще е важно да покажем всичко това, с което България не е известна“, заяви Лиляна Павлова. „Като най-бедната страна в Европа, да покажем неразкритото, непознатото, това с което можем да се гордеем“, допълни тя.

Според нея усещането в Европа е, че България е малка страна и от нея нищо не зависи. „Ние сме пълноправен член и трябва да докажем, че не сме тази малка държава, от която нищо не зависи, освен това не сме малки“, посочи Лиляна Павлова.

„Трябва да бъдем достойни европейци, не само в Деня на Европа, с гордо вдигнати глави, защото имаме с какво да се гордеем“, каза още министърът.