Нашите предложение за съдебната реформа са отпреди година и половина, поради което вече са доста остарели. Видяхте, че приехме Механизма за контрол върху главния прокурор.

Обсъждахме и това да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло, т.е. да я няма в новата Kонституция. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и член на Комисията по конституционни въпроси Делян Пеевски след срещата си с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър Атанас Славов.

„Преди година и половина година орязахме изцяло правомощията на главния прокурор, сега сигурно ще вървим към премахването на тази фигура по предложение ПП-ДБ“, посочи той.

Пеевски коментира, че по време на разговорите с ПП-ДБ въпросът за мястото му в конституционната комисия не е бил обсъждан, а са говорили само експертно за нуждата от конституционна реформа.

Не става въпрос за една личност, търсим консенсус по темите. Освен това никога не съм казвал, че се работи само върху проекта на конституция на ДПС, тъй като всички имат своите проекти. Трябва да намерим общо съгласие. Никой не може да доминира в тази комисия, защото се касае за конституцията на България, подчерта на финала Делян Пеевски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук