Целият български народ вижда, че тези хора (ПП-ДБ)  нямат абсолютно никакъв интегритет, за който говориха толкова време. Като чукнат в Гугъл, виждат цялата истина за себе си.  

Ако това се докаже от правоохранителните органи и се види, че всичко това е истина с тези обвързаности с контрабанда, с пудели, влачещи пачки и всичко останало, специално ДПС няма да работи с тях. Ако всичко това се докаже по надлежния начин. Всичко това е чудовищно.

Така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на въпросите на журналисти дали има поле за общи действия след изборите с досегашните участници в т.нар. сглобка.

Абсолютна поредна лъжа от тяхна страна е, че ДПС и ГЕРБ са саботирали съдебната реформа.  Ако някой е саботирал, те саботираха всичко, с това, че направиха да няма ротация, заяви Делян Пеевски.

За този човек (Бойко Рашков) ДПС е казало всичко. Този човек, няма място в политиката  и това е ясно на всички. А видяхме къде има място - по трапезите със седналия пудел до него, който сигурно преди това му е напълнил джобовете с пачки, напомни Пеевски.

Нека да не говорим сега, дали е възможен диалог. Първо е редно всичко, което се случи и се видя за тях, ако се окаже вярно, ние няма да имаме диалог с тях, подчерта председателят на ДПС.

За коалиции и за всякакви неща не е редно да говорим сега. Нека да оставим българските граждани да преценят разумно, да си дадат доверието на партиите както преценят. И след това ще седнем да говорим и ще работим в името на България, заключи Делян Пеевски.

Ние поканихме Елена Йончева в нашата листа, защото тя е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, на журналистите, на хората.

Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен представител на тази гражданска квота, обясни Делян Пеевски номинацията за евродепутат на журналистката Елена Йончева.

Той допълни, че тя ще има пълната свобода за работа, като европейски депутат.

Пълна свобода ще има, както всички наши депутати имат пълна свобода да действат по всички теми, с които се занимават, обясни Делян Пеевски.