Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност на всичко,  което се случва, да не се замете под килима. Не знам в България със сигурност не се е случвало, в Европа не съм чувал да има такъв чудовищен скандал  и то скандали след скандали.

Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели – зловеща работа. Така председателят на ДПС Делян Пеевски коментира в парламента разпространените записи, в които лидерите на ПП-ДБ говорят за „кеш“.

Скандалът се разраства! Изтече запис №2 на ПП: За кеша на Радев, Асен Василев, покупките и... АУДИО

На журналистически въпрос за подкрепата, която правителството на Денков получи от ДПС Пеевски коментира: „Ние сме подкрепили България да има редовно правителство, за което и не съжалявам, но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора.“

Това, което видяхме е чудовищно и българските граждани видяха  къде са техните пари. Техните пари са влачени от контрабанда и складирани. Бившият им вътрешен министър – Бойко Рашков, видяхте как е гулял, как пудели са му носили кешовете, до него са седели пудели.  Другата група си говорят, че имат много кеш, милион и половин, който трябва да го „оправят“ – чудовищно, възмути се Пеевски.

Това кой какъв ще бъде го решават хората, напомни председателят на ДПС по повод твърденията на Асен Василев, че Пеевски искал да бъде министър-председател.

Но за Асен Василев, в присъствието на г-н  Йордан Цонев, лично ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер, разкри Делян Пеевски.

Асен Василев мечтаеше за това, да не е просто един министър, за да може да управлява ефективно, според неговите думи. Неговата съкровена мечта е да стане премиер и след Мария Габриел, на следващата ротация да бъде махнат Денков и той да стане премиер, каза Пеевски.

Това са думи, зад които аз стоя!, подчерта председателят на ДПС.

Запитан дали Василев е искал подкрепата на ДПС за да стане премиер, Пеевски потвърди: „С наша подкрепа, разбира се. И предлагаше и ние да имаме министри, дори да имаме вицепремиер,  да ги разширят на четири. Да има и от ДПС вицепремиер, всичко това му е отказано. Мечтите им на тях са само за власт .“

Председателят на ДПС разкри пред медиите, че се е срещнал с Христо Иванов след многократни настоявания на заместникът му Йордан Цонев. Още преди да стане този парламент Христо Иванов много отдавна иска да контактува с ДПС, обясни Пеевски.

„Една година г-н Цонев ме убеждаваше да го приема, а аз не желая да общувам с Христо Иванов, защото знам неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев. Той е едно прокси, просто няма собствена воля този човек. Но Цонев една година ме убеждава да говоря с него“, разказа Пеевски.

Изтече скандален ЗАПИС на Киро, Лена и Василев за незаконен кеш в торби и „неофициални“ 1,5 млн. от Бобоков

Искам да ви разкажа още нещо, зад което седя,  а г-н Цонев е свидетел. Христо Иванов каза „аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС затова. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам, г-н Пеевски – вие да бъдете премиер“, разкри Делян Пеевски.

Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов, подчерта председателят на ДПС.

Делян Пеевски разкри, че предложението да бъде пенсиониран Борисов е било на Христо Иванов и Кирил Петков. На Борисов да му се намери някакъв пост в Европа ли, някъде на остров, както предлагаха преди това. Разбраха, че на остров не може. Но се опитаха в този сценарий  да ме кооперират и мене, заяви председателят на ДПС.

Той уточни, че такива разговори са се водили през 9-те месеца, в които ДПС, ПП-ДБ и ГЕРБ управляваха заедно.

Тази оферта не беше веднъж, аз я споделих и на г-н Борисов - как искат да го пенсионират, затова му казвам и днес: ако той смята да управлява някога с тези пуделчета,  и те му драскат на вратата в Банкя -  да знае, че те носят зестра много - каруци кеш, предупреди председателят на ДПС Делян Пеевски.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!