Пушек се вие над фабриката за фалшиви новини, която денонощно работи, за да съчини поредната неистина по адрес на Делян Пеевски. Този път обаче медийните слуги са сменили тактиката с надеждата новините им да получат повече прочитания, тъй като откровено лъжливите им заглавия вече не представляват интерес за читателите, пише в. Монитор.

„Дневник“ публикува статия със заглавие „Пет извънпарламентарни партии подкрепиха врачанския издател, заплашен с убийство“, в която подробно описват случая и подкрепата, която е получил издателят. Позицията е на партиите около провалилия се правосъден министър и сламен лидер на „Да(й), България“ Христо Иванов, които по традиция услужливо си прехвърлят с „Капитал“ опорните точки, издиктувани им от Иво Прокопиев. Така и в този случай, докато цитират конкретен случай за врачански издател, изведнъж рязко се споменава колко лоша е медийната среда у нас по вина на Пеевски. Не че е вярно. Не че има нещо общо с конкретния повод на декларацията, но нали така и така ще влязат в новинарския поток, защо сламените политици на Прокопиев да не обслужат и по тази линия своя господар.

От „Да(й), България“ блеснаха и с друга декларация, която по същество също е фалшива новина. Партията ръководена от трето поколение кървавочервена комунистическа издънка поиска в учебните планове по история да се включи периода на тоталитарния режим. Изключително дебелоочие е човек на когото дядо му е бил комунист, баща му е бил комунист, майка му е убедена комунистка и до момента е член на БСП, да се възмущава от режима, благодарение на който той е израснал с всички облаги, от които се е позлвала тогавашната червена номенклатура. Самият Христо Иванов се представяше с видната комунистическа фамилия на майка си – Бойкикев, до момента, до който имаше изгода от това, а когато се усети като дясноориентиран се отказа от нея. Човек, който си сменя името, само и само да се намърда в една политическа ниша и да обслужи едни интереси, в момента да се възмущава от комунизма не е нищо освен класическа политическа фалшива новина.