Много се радвам да видя толкова много хора, защото в момента сме на кръстопът. Спуска се нова Желязна завеса в Европа, която разделя Европа на две - свободна, демократична, просперираща или Европа на бившия СССР. Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев, който се появи на протеста пред президентството, заедно с Кирил Петков. 

"Всеки, който иска да ни отдалечи от Европа, да ни извади от съюза на проспериращите държави, да застраши сигурността ни като ни извади от НАТО, е национален предател. Живяхме веднъж от грешната страна и няма да позволим да се върнем пак от грешната страна на желязната завеса", каза още той.  

Кирил Петков, който пристигна на протеста под ръка със съпругата си Линда, също взе думата. 

"Сега видяха, че има опасност и че Промяната идва и при тях и използват всички възможни методи със страхуване, подслушванията и прокуратурата, за да не се случва промяната. Всички служби трябва да знаят, че промяната е неизбежна", каза той. 

Петков се опита да избегне въпросите за искания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той не отговори на множеството въпроси как ще коментира този ход на прокуратурата, а заяви: "Вярвам, че тези хора са гаранта, че България ще има европейско правителство и ще направи така, че да бъдем част от Шенген и еврозоната. Тези хора се усещат европейци."

„Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка", заяви Петков пред журналисти по време на протеста пред Президенството. 

"Само да кажа за Весела Чернева - тя е професионалист и истински българин, който вярва, че посоката е европейската и службите, които искат да използват името й, са позор", вметна още той и отказа да отговори на други въпроси.  

Снимки: Булфото

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук