Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков получи нервна криза по време на вчерашното парламентарно заседание. БЛИЦ припомня, че бившият премиер побесня и започна да удря с ръка по трибуната по време на свое изказване.

Именно по този повод политическият анализатор и продуцент Виктор Димчев направи интересен паралел между поведението на Петков и това на Хрушчов.

Никита Хрушчов по време на прочутата си реч в ООН през 1960 година, когато се закани на Запада, удряйки с обувката си по трибуната

Кирил Петков по време на речта си в Народното събрание на 1 декември 2022 година

"Липсват само още два компонента, за да се превърне ПП в истинска лява партия:

- млатене с обувка върху трибуната на НС

- целувка с език с коалиционен партньор

Ех, Брежнев, ех, Хрушчов...", написа Димчев в личния си фейсбук профил.

Журналистката Калина Андролова също коментира странното поведение на Петков.

"Оле, оле. Не е ли редно след тревожните височини на тона на Кирил Петков в парламента някой най-после да викне: "Лекарите да дойдат!"... Не му издържат нервите.

На ПП не им издържат нервите. Те вече са дивеч, оставен на свобода, мишена за отстрел. Още не са го разбрали. Но ще го разберат по трудния начин - на терен.

И Радев, и ГЕРБ, и БСП, и Възраждане, и ДПС ще стрелят по тях. И посолствата ще са пас. Всичко за ПП приключи. Освен самозабравянето...", написа тя в личния си фейсбук профил.

БЛИЦ припомня, че и колегата на Петков - Асен Василев също си изтърва нервите в четвъртък. Той побесня и започна да крещи "докарайте дрегера".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук