Кралят на изборите ще бъде българският народ. Eдната кралица за изборите (в София) е много двулична - ту е от БСП, ту не е от БСП. Народът ще реши дали такъв човек му трябва да управлява столицата, или не му трябва.

Това коментира пред Канал 3 главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков по повод кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София и шансовете й срещу Йорданка Фандъкова. 
 
"Има една плоскост, която не трябва да се пропуска: най-често споменаваните думи за Фандъкова са "ама тя толкова години беше кмет". Е, няма лошо, де! Петър Велики е бил 60 години начело на Русия и е направил империята велика. Така че като е добър кметът, защо зорлем да го сменим - йок, да тръгнем по нов път. Къде е този нов път?
 
Само защото някой бие шишовете на тази Манолова да прави нещо. Кой? Кой знае кой. Освен това не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести", добави журналистът.
 
Политологът доц. Татяна Буруджиева се съгласи, че горният аргумент - кой колко дълго е бил кмет, е "абсурден". "Съгласна съм с г-н Блъсков - има и кметове, които са много по-дълго на поста от г-жа Фандъкова.
 
Но тук има един друг момент - силен ход бе на г-жа Фандъкова, че влезе с извинение към хората за това, което им е причинено. И че ще обновява екипа си", смята доц. Боруджиева. "И това е залогът - на кого ще повярват софиянци. Има проблеми, които са отпреди г-жа Фандъкова и които ще останат след нея - паркирането, например."
 
Според нея Мая Манолова е показала с работата си като омбудсман, че може да защитава интересите на всички граждани. "И когато трябваше да става омбудсман, се появиха такива доводи - че е от БСП. Но тя упорито доказа, че може да защитава интересите на всички", изтъкна политологът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ