„Депутатите от българската левица в Европейския парламент бяхме тези, които призоваха европейските институции и политици да отворят очите си за ставащото в България – проблемите с върховенството на закона, свободата на медиите, неконтролируемата корупция, полицейското насилие по време на антиправителствените протести.

Първи застанахме и зад кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова като кандидати за президент и вицепрезидент. БСП беше партията, която не влезе в тайни и явни коалиции с ГЕРБ, а нашите активисти и симпатизанти платиха висока цена за това“.

Това каза ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов в навечерието на парламентарните и президентските избори.
„Демокрацията продължава да е в опасност заради измислени скандали и създаване на недоверие към изборния процес. Високата активност в неделя е гаранция за честни избори и промяна в управлението. Затова е изключително важно в неделя хората да упражнят своето право на глас, което е най-голямата гаранция за възстановяването на демокрацията“, добави Витанов.

ГЕРБ продължава да руши демокрацията, като в последните седмици всява страх сред избирателите – било то с епидемията от Ковид-19, машините за гласуване, слухове за тайни договорки и закани за следизборна разправа с инакомислещите, смята още евродепутатът.

„От настървението, с което се води предизборната кампания от нашите опоненти в последните дни става ясно, че за тях залогът е огромен. Залогът обаче е не по-малко голям и за всички честни българи, нашите майки, бащи, баби и дядовци, които заради порочните корупционни схеми, продължиха да обедняват и не станаха нито като германците, нито като французите, въпреки че целта на еврофондовете беше точно такава. Нека не позволяваме на превърналите се в символи на корупцията и лошото управление да се връщат отново на власт“, каза още Петър Витанов в обръщението си от Брюксел.