Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори. Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата. Това написа във "Фейсбук" кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов.

Ето цялата му публикация в соициалната мрежа:

"Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,
Жребият е хвърлен!
Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко.Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:

- Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;
- Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;

- Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори.

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.

Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП „Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци.

Не на двуличието!

Да живее България!", написа той.
 


Както БЛИЦ писа Пламен Николов оттегли съгласието си да бъде избиран за премиер от ИТН. Това означава, че в зала Николов няма да бъде подложен на гласуване, а президентът ще представи първия мандат като неизпълнен и ще придвижи процедурата по втория мандат. 

Както БЛИЦ писа по-рано лидерът на "Има такъв народ" И(ИТН) Слави Трифонов даде извънредно изявление във връзка с политическата обстановка у нас. В него той обяви, че няма да предложи проектокабинет за гласуване в НС и, че отиваме на избори.

Изявлението му идва като реакция, на решението на "Демократична България" (ДБ) да не подкрепят проектокабинета на Трифонов. Същото направиха и от БСП, но поставиха едно условие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!