„Няма да се кандидатирам за депутат, защото не искам да бъда с хора като Костов и другите около него в една листа. За съжаление не смятам, че на идните избори ще спечелят гражданите на България, трябва още малко време да се промени политическата ситуация у нас”. Това заявява бизнесменът и бивш лидер на СДС Пламен Юруков във "Вечерното шоу на Азис". Предаването ще се излъчи утре вечер.
За отношенията си с Иван Костов Юруков казва: „В човешки план – никакви. А в политически - смятам, че хора, които са били на високи позиции преди, не би трябвало да бъдат на активна политическа позиция в момента”.
За депутатите в парламента гостът смята, че голяма част от тях наистина работят съвестно, но някои случайно са попаднали там.

След като беше избран за председател на СДС през 2007 г., година и половина по-късно Юруков се отказа от поста си поради етични причини. „Не исках да заложа идеите, за които бях на това място, предизвиквайки нападки срещу партията, която представлявам”, ще разясни причината за оттеглянето си гостът. 

Юруков  ще подари мъжко кученце на 2 месеца на своя домакин. Рядка и стара порода от Казахстан - тобет, която била използвана за охрана на стадата в степите. Кучетата от тази порода достигат 80 кг и изяждат огромни количества месо на ден.
Освен това Юруков ще връчи на Азис и красиво кимоно, което водещият ще облече. Пламен Юруков ще разкаже за преживяванията си в Япония преди 20 г., където отишъл, за да научи от извора за любимия си спорт айкидо. Там му се наложило да живее в залата за тренировки, да я почиства всяка сутрин и да тренира по няколко пъти на ден. Според сенсей Юруков дългите и упорити тренировки правят човек умерен и скромен. /БЛИЦ