Няма нищо извънредно, което да се случва в държавата. Искаме да чуете истината от нас. В сферата на българската отбрана правим това, което пише в законите ни. Всяка една наша дейност не може да бъде никаква импровизация. Дори и 1 лев да се инвестира в отбранителни технологии, това решение минава през парламент и трябва да бъде в рамките на програмата. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на извънреден брифинг на "Дондуков 2".
"В рамките на политиките на прозрачност, решихме с министър-председателят и министърът на отбраната да направим изявление, във връзка с разпространяване слухове и неразбиране на всичко, което е говорено с нашите колеги от Румъния, във връзка с нашата отбранителна политика" каза Плевнелиев.

"Имаме програма за развитие на въоръжените сили до 2020 г. Приехме план за развитие на въоръжените сили до 2020 г. Нищо не се е променило в положението в Черно море", заяви президентът.

„Четем и слушаме по форумите и по сайтовете абсолютни импровизации. Имахме съвет по национална сигурност миналата година и тогава казахме, че това, което ще правим от тук нататък е да повишим тяхната съвместимост с партньорите в НАТО”, добави Плевнелиев.
 
"Участваме в инициативи на Алианса и ще продължаваме да го правим”, добави той.

Правим това, което винаги сме правили и е планирано по най-честният и почтен начин пред българския народ. Нека се спрат всякакви спекулации, че ще се правят флотилии насочени към някого. Единни сме всички институции и говорим ясно и открито пред вас.


ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ КАКВО ЗАЯВИ ПРЕМИЕРЪТ СРЕД СРЕЩАТА С ПРЕЗИДЕНТА