Подалата оставка като зам.-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова се завръща на работа в община Велико Търново. Тя ще заема старата си длъжност отпреди да стане зам.-министър - директор на дирекция “Социални дейности и здравеопазване”.

Димитрова подаде оставка, която бе бързо приета заради командировката ѝ за конференция в Ню Йорк, за която е ползвала самолетен билет, струващ над 8000 лева. Конференцията бе за хората с увреждания, което пък предизвика скандал на фона на протестиращите с палатков лагер пред парламента родители на деца с увреждания.

“Считано от 25 юни 2018 година, директор на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Община Велико Търново е Росица Димитрова. Тя заемаше тази позиция до назначаването ѝ за заместник-министър на труда и социалната политика.

При прекратяване на правоотношенията ѝ с Министерството на труда и социалната политика Росица Димитрова има право да заеме предишната си длъжност в Община Велико Търново”, съобщават от пресслужбата на общината.