Антикорупционната комисия проверява Бойко Рашков. Това каза шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров на въпрос на депутата Ана Александрова от ГЕРБ, която го попита дали има такава проверка във връзка с публикации в медиите и дали той е оказвал натиск във връзка с такава.  

„Има непосочване на всички влогове, които той и съпругата му притежават. 

След това е имало подаване на следваща декларация, финална, при която не са отразени недвижими имоти. 

Има и декларация, която е подадена със закъснение и затова има проверка“, каза Сотир Цацаров. 

Той категорично заяви, че Рашков не е оказвал натиск във връзка с тази проверка. 

„Що се отнася до втората част от въпроса за влияние от Рашков за отнемането на допуска ми бях ясен - ако се окаже, че сигналът срещу мен не е верен, ще си потърся правата в съда. Ако се окаже, че сигналът не е от Рашков, ще му се извиня публично. 

Имам отношение към проверка на зам.-председателя на Бюрото за контрол на СРС-тата, когато Бойко Рашков беше председател. Никога пред мен не са били предоставяни документи да се отнема допуска на Рашков или да се прави проверка“, заяви Цацаров.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес шефа на КПКОНПИ отново говори за това каква е връзката на Рашков с подадената от него оставка.

БЛИЦ припомня, че на 13 януари Цацаров обяви, че подава оставка, но ще поиска да бъде освободен от 1 март, когато трябва да внесе годишния отчет на Антикорупционната комисия. Ден по-късно Цацаров остана без достъп до класифицирана информация, след като той му беше отнет от ДАНС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!