Този парламент вече е приключен, той изчерпа това, за което дойде. Съотношението на силите в Народното събрание вече е различно. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Мира Баджева.
Радвам се, че Борисов размисли за подкрепата на кабинет на Патриотичния фронт, защото това щеше да бъде пълен фарс. Цветанов и доста хора от парламентарната група повлияха на взетото решение. Не беше реалистично да се подкрепи едно аморфно мнозинство, затова беше решено ГЕРБ да мисли за следващото раздаване, заяви Баджева.

По думите й в левицата има воля за обединение, но проблемът е, че такова обединение трудно ще се получи заради многото лични конфликти. По думите на политическия психолог проф. Антоанета Христова в момента има много ясно послание от двете най-големи политически сили ГЕРБ и БСП – че искат да работят на нова скорост. Затова те не искат да влизат в нереалистични хипотези. В момента здравият смисъл казва, че отиваме към предсрочни избори. За мен цялото суетене около мандатите дава причина на всички участващи да провокират здравия смисъл в съзнанието на избирателя, каза проф. Христова. Реформаторският блок в момента са извън системата, те не са желан коалиционен партньор. Посланието което излъчват е "Искаме властта просто защото може да ни е за последно", заяви политическият психолог.