Представители на отделните партии коментираха оставката на Цветан Цветанов и назначаването на Даниела Дариткова за негов наследник на председателския пост в парламентарната група на ГЕРБ, съобщава Нова телевизия. 

„Аз имам притеснения от това, че Цветанов до момента извършваше много сериозна координационна работа между групите. Но бих пожелал всичко най-добро на г-жа Дариткова, цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов”, каза Валери Симеонов от „Обединени патриоти”.

Депутатите от ГЕРБ изпратиха Цветанов с невероятен подарък 

„Ние в Движението за права и свободи си взимаме нашите решения. Това е решението на ГЕРБ и ние го приемаме като такова”, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ще работим с Дариткова. Аз не виждам някакъв проблем в това, че се променя председателят на парламентарната група на ГЕРБ”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Виждам консолидиране на парламента. Ние, както винаги, ще подкрепяме всички текстове на парламентарно представените и непарламентарно представените партии, които са в полза на българския народ”, категоричен бе председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Цветанов лично заведе Дариткова на Председателски съвет 

"Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години. Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние. Оставката е фиктивна", каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков.