Едва ли тази сага с апартаментите някога ще свърши. Българските политици в голямата си част имат такива жилища. Що се отнася до нападките на Валери Симеонов към Ангелкова, те не са нови, тъй като той си има стара вражда с нея и сега се възползва от случая да я злепостави. Това сподели в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия политологът доц. д-р Стойчо Стойчев.

,,Целият административен елит може да бъде набутан в т.нар. "апартаментгейт". Традиционно българите, когато влязат във властта, започват да мислят как да уредят жилищните си проблеми. В България е тема табу да се говори за апартаменти и за хора, които са в управлението. Независимо дали въпросът е морален или не, хората гледат лошо на това нещо'', обясни той и добави, че оставка на правителството в случая няма да реши нищо в това направление.

,,Тези, които настояват за оставката на сегашното правителство, няма да направят нищо. Те не искат да правят политика в България, а чисто и просто да се облагодетелстват с порочни схеми. Като цяло се въртим в страшно омагьосан кръг. Решението ще дойде тогава, когато си дадем реално представа за неговия корен'', добави Стойчев.

,,Това е разпространена практика да се купуват апартаменти по такъв начин на данъчна основа, но трябва да се прави разлика между управляващите, които закупуват тези имоти, и обикновените граждани'', сподели по темата с "апартаментгейт" и другият политолог в студиото Петър Чолаков.

,,Оставките в случая не решават абсолютно нищо. Необходима е дълбока трансформация на цялата политическа система'', посочи той.