В сегашните снимки и запис не уличават в нищо премиера Борисов. Има само груб език, не е ясно дали не е сглобявано. Това коментира политологът доц. д-р  Стойчо Стойчев по БНТ.

По думите му се внушавало, че парите в шкафчето са на премиера. "Дори да се докаже, че снимките са фалшифицирани, хора ще запомнят и ще свързват името му независимо, че е невинен" каза още политологът.

Според него трябвало да се отговори на въпроса как е възможно да са направени.

Той коментира, че когато близките предават най-много било, нямало значение дали е бивш близък или не. Според него Цветанов щял да търси отцепване на електорат от ГЕРБ, а не да търси компромати.

По думите му новите политически проекти били опасни и за тях, защото множеството им ще пръсне вота. "Действат анти установените партии, но едно да гласуваш анти на балотаж, друго на парламентарни избори", подчерта той. 

Според социологът Юрий Асланов пандемията повишила масовото конспиративно мислене. По думите му сеуирджийското любопитство надделявало сега.

"За първи път атаката срещу Борисов не му е ясна от къде идва", каза той. По думите му интересно било дали всички описани лице са имали достъп до спалнята му.