След поредната доза обръщения и въртележката от събития, не мисля, че диалогът е възможен. ГЕРБ го заявиха, вече няма догадка какво ще стане или няма да стане.

Това заяви в ефира на NOVA NEWS политологът Слави Василев.

Според него няма интрига и относно това какво ще се случи след изборите.

„Избирателната активност ще пада все повече, хората ще продължават все по-силно да не се интересуват от това, което се случва”, каза Василев.

Той добави, че нищо няма да се промени без истинска политическа алтернатива в лицето на субект, който носи политическа тежест в България.

"Такава носи единствено президентът", смята Василев.

Според Арман Бабикян социологическите проучвания са показали, че хората не харесват кабинета, но не искат и избори. „Това е много неприятно недоверие към демокрацията”, уточни той.

Бабикян добави, че не е сигурен, че само президентът е алтернативата на сегашното управление.

„Не мога и да отрека, че представлява някакъв алтернативен вариант. Ако гледаме резултатите от предходните избори, хората, които се отблъснаха от вот, са тези, които по-скоро се отдръпнаха от ПП-ДБ, не толкова от ГЕРБ. Тези хора трудно биха гласували за Радев.

За него вероятно има друг потенциал. Има свободен потенциал и за друга политическа алтернатива, каквато ще се опитаме от „Ние идваме” да покажем”. Има място по-скоро за два субекта, отколкото за един.

Алтернативата: „Ние пак ще се съберем след развода, за да обсъдим какво да правим с децата”, е скучна”, уточни той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук