Предвид обстоятелството, че съдебната система не функционира както трябва, властта няма друг начин да влияе на целия този процес, освен чрез предоставяне на публична информация. Това не са просто вестникарски изрезки, както твърди главният прокурор.

Това заяви в студиото на "Денят на живо" по Nova News политологът Слави Василев, който се смята за много близък до президента Румен Радев, във връзка със списъка от 19 имена, които предаде премиерът Кирил Петков на прокуратурата и за които се твърди в различни медийни публикации, че са корумпирани.

,,Обществото иска да види, че промяната е реална промяна, а това става с наказания, да се види, че живеем в правова държава. Промяната има и друго изражение и това е да накараш хората да живеят по-добре, да бъде овладяна енергийната криза'', допълни той.

По думите на Василев войната между прокуратурата и изпълнителната власт е налице и прогнозира, че тя "ще се задържи още дълго време на върха на дневния ред на обществото каквото и да се случи".

Но според мен войната няма да бъде спечелeна от ,,Промяната'', защото те няма да могат да я спечелят без опозицията, а това зависи до най-голяма степен от ГЕРБ, коментира политологът.

Слави Василев се изказа и по темата с подслушванията, заради които днес прокуратурата започна проверка.

Рядко проверките на прокуратурата у нас стигат до забележителни резултати. Не мисля, че ще излезе нещо, посочи той.