Това е епизод от една сага, която няма да спрем да наблюдаваме през целия мандат. Линията на премиера винаги ще е да се дистанцира от прокуратурата. Именно заради тази вълна е построена и управленската конструкция.

Управлението се крепи на „хляб и зрелища“. Понеже хляб няма много, поради социално-икономическа ситуация, ще има зрелища с прокуратурата, но неефективни. Това заяви пред БНТ политологът Димитър Ганев. 

"Иван Гешев бе избран с 2/3 мнозинство във ВСС, същият брой ще трябва, за да го свалят, а засега няма такава тенденция, дори да е паднал с няколко гласа", разкри още той.

Горещо проучване предвижда пълен обрат за всички партии, ако изборите са днес ГРАФИКИ

Гешев ще дава битка, управлението ще се мъчи докрай срещу главния прокурор и бившите управляващи. Ако така продължи, то това правителство рискува да влиза от кризи в кризи. България вече може да е субект – ние може да предложим да сме зона за преговори за войната, както и да пазим интереса си за Македония, коментира социологът Първан Симеонов. 

"Ако ерозията продължи, то някои от партньорите може да си зададат въпроса какви са позитивите от това управление и няма ли да им е по-изгодно да го напуснат. Това ще се случи при определен казус", смята Ганев.

Възраждане вдигат, ДСП стоят там, където са, ВМРО ще напомнят за себе си по казуса с Македония, ГЕРБ се напомня като добър западен партньор, БСП може да са застрашени от появата на Янев, анализира социологът. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!