„Много въпроси отекнаха в обществото, но то всъщност няма достоверни източници на информация. Има страшно разделение между част от привържениците на ГЕРБ и тези на БСП, което граничи с готовност за проява на агресия. Останалите хора са неопределените, търсещите истината. Те просто са отвратени от това, което виждат”. Това заяви в ефира на Нова тв политическият психолог проф. Антоанета Христова в коментар на аферата „Ало, Банов съм”.

Тя започна с разпространения от депутата от БСП Елена Йончева запис, на който, твърдят социалистите, се чува гласът на министъра на културата Боил Банов и как той настоява да бъде спестена неустойка на фирмата изпълнител на проекта за Ларгото в София.

„Разделение на обществото има лица, а основата му отваря пътечката към националсоциализма. Това е най-лошото, което може да ни се случи в бъдеще”, коментира още проф. Христова.

Според политолога Страхил Делийски у нас тече процес на деинституционализиране.

„Има формални институции, които обаче функционират по силата на неформални отношения вътре в тях. Това създава и усещането за корупция”, коментира Делийски.

Проф. Христова пък определи като проблем това, че „има политически лица, които са готови да говорят от името на народа”, което никой нямал право да прави.